Oefentherapie Profectus

De hele dag zijn we in beweging, dit gebeurd meestal onbewust. Want bent u bewust bezig met de stand van uw lichaam als u, stofzuigt, uw tanden poetst, op uw telefoon kijkt of denkt u na over hoe u zit bij het ontbijt? Iedereen heeft zijn eigen houding en manier ontwikkeld van bewegen. Helaas zijn niet alle manieren goed voor het lichaam en dit kan klachten veroorzaken. Bijvoorbeeld aan de rug, nek of schouders. Ook door bepaalde aandoeningen of ziekten kunnen mensen last krijgen van hun bewegingsapparaat, zoals bij reuma.

Een oefentherapeut maakt u bewust van uw huidige lichaamshouding en bewegingspatroon. Daarna wordt u begeleid bij het aanleren van gezond beweeggedrag. Bij de oefentherapeut staat u, als patiënt, centraal. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden van uw lichaam, uw klachten en de activiteiten in uw dagelijks leven.

Het doel van oefentherapie is dat klachten verdwijnen, verminderen of voorkomen worden, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Wilt u ervaren wat oefentherapie voor u kan beteken. Maak dan een afspraak met Oefentherapie Profectus

Rick Heinen is therapeut en eigenaar bij ‘Oefentherapie Profectus’ en volgt de behandelmethode Mensendieck. Hij is net als reaXion gevestigd op de Nassaulaan 2a en is specialist op houding en bewegingsgewoontes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werkhouding bij zitten, lopen en tillen.

Mensendieck therapie wordt net als fysiotherapie volledig vergoed vanuit het aanvullende pakket. Het aantal zittingen dat vergoed wordt hangt af van uw zorgpolis.

Wil je meer informatie over wat hij als therapeut voor je kan betekenen?
Bezoek: https://www.oefentherapieprofectus.nl/

Oefentherapie Profectus
Nassaulaan 2a
2628GH Delft
https://www.oefentherapieprofectus.nl/