Knie klachten
Knieklachten

Wij zien veel sporters in de praktijk met knieklachten. De oorzaak is in veel gevallen overbelasting van de structuren rondom de knie. Dat kunnen spieren, ligamenten of aanhechtingen van pezen zijn.

 

Te snelle opbouw

We zien vaak een overbelasting na een te snelle opbouw bij bijvoorbeeld hardlopers, voetballers, volleyballers, handballers, wielrenners etc.
Dit zijn intensieve sporten die veel van het lichaam vragen. Het lichaam heeft na training de tijd nodig om zich aan te passen aan een trainingsprikkel. Hierbij passen spieren zich relatief snel aan maar bij pezen duurt dat langer. Het is belangrijk om het lichaam die hersteltijd te geven ter voorkoming van overbelasting klachten.

Vaak ontstaan als eerst de klachten aan het begin van de training. Na de warming-up, wanneer het lichaam warm is, verdwijnt de klacht weer. In een verder stadium, zal ook na de training klachten ervaren worden.  Wanneer de klacht langer aanhoudt, kan ook tijdens alle dagelijkse dingen, zoals traplopen, wandelen, opstaan vanuit een stoel etc. pijn aan de knie gevoeld worden.
Dit zijn duidelijk tekenen van overbelasting.

De neiging bestaat om rust te houden, met het idee dat de klacht zich kan herstellen. Maar wanneer na een paar weken de training weer hervat wordt, duikt de klacht opnieuw op.

 

Goed te behandelen

Heb je op dit moment knieklachten? Ook andere oorzaken dan overbelasting kunnen de oorzaak van de klacht zijn. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt wordt fysiotherapie vaak geheel vergoed.  Je kunt bij onze praktijk terecht voor een onderzoek en behandeling. We werken dan samen aan een zo snel mogelijk herstel, zodat je snel het veld weer in kan!

Wij zijn bereikbaar op 015-7009731.